Vaření.czReceptyPečená pražma na bylinkách

Pečená pražma na bylinkách

Ryby bychom měli do našeho jídelníčku zařadit alespoň jednou za týden. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na pečenou pražmu na bylinkách.


5.01x
35 min

Postup přípravy

Ryby vložíme do pekáčku, jen vykuchané, a právě do prořízlého břicha vložíme máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky podle chuti, ppřípadně směs koření na ryby. Z vnější části taktéž osolíme, pokapeme citronem a posypeme nasekanými bylinkami (případně opět směs koření na ryby). Velmi lehce podlijeme vodou, ryby samy ještě vodu pustí. Pražmy na bylinkách pečeme v rozehřáté troubě na 175 °C 10 minut přikryté alobalem, poté odkryjeme a necháme ještě 15 minut dopéct odkryté. Pražmu na bylinkách podáváme ihned po dopečení, například se zeleninou připravenou v páře či jinou oblíbenou přílohou.

Voňavá pražma

Autorem videa je Žena.cz.

Voňavá

Kapr v hlavní roli: Tradiční i méně známé recepty

Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!

Kapr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená pražma na bylinkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Maso

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena