2 ks | pražma | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
máslo | ||
citronová šťáva | ||
rybí koření | ||
čerstvé bylinky |
Ryby vložíme do pekáčku, jen vykuchané, a právě do prořízlého břicha vložíme máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky podle chuti, ppřípadně směs koření na ryby. Z vnější části taktéž osolíme, pokapeme citronem a posypeme nasekanými bylinkami (případně opět směs koření na ryby). Velmi lehce podlijeme vodou, ryby samy ještě vodu pustí. Pražmy na bylinkách pečeme v rozehřáté troubě na 175 °C 10 minut přikryté alobalem, poté odkryjeme a necháme ještě 15 minut dopéct odkryté. Pražmu na bylinkách podáváme ihned po dopečení, například se zeleninou připravenou v páře či jinou oblíbenou přílohou.
Kapr v hlavní roli: Tradiční i méně známé recepty
Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena