Pražma na bylinkách

Pražma pečená v alobalu s bylinkami, brambory, česnekem a kolečky citronu. Tento recept patří mému nejlepšímu příteli, přidávám ho s jeho laskavým dovolením.


3.326x
60 min

Ingredience

1 lžičkasůl
500 gbrambory
2 kscitron
6 lžicolivový olej
4 větvičkyčerstvý tymián
2 větvičkyčerstvý rozmarýn
2 kspražma královská
4 stroužkyčesnek naložený v chilli oleji

Postup přípravy

Pražmu omyjeme, osušíme a vložíme do jenské mísy. Zvenku i zevnitř pražmu osolíme. Citron omyjeme, osušíme a pokrájíme na kolečka. Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Velký plát dvou vrstev alobalu potřeme olejem a na alobal uložíme pokrájené brambory. Brambory osolíme a posypeme lístky čerstvého tymiánu. Na brambory položíme plátky citronu a na citron položíme pražmu. Do pražmy vložíme dva stroužky očištěného česneku marinovaného v chilli oleji. Mám vlastní naložený česnek, kdo ho nemá, použije jen obyčejný česnek. Na pražmu položíme kolečka citronu a větvičku rozmarýnu. Pražmu polijeme olivovým olejem a dobře zabalíme do alobalu. Zabalenou pražmu na bylinkách pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečenou kůži odstraníme a přímo v alobale na jenské míse upečenou pražmu podáváme. Pražma je velmi chutná mořská ryba s jemným bílým a mírně tučným masem a jen s malým množstvím kostí. Výhodou této přípravy je jednoduchost, všechno se upeče spolu a maso má příjemnou chuť citronu, bylinek a česneku.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pražma na bylinkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena