Pravá boloňská omáčka

Pravý recept na vyhlášenou italskou omáčku. Tento vynikající pokrm je sice časově náročnější, ale jeho přípravu zvládne každý!


4.6170x
160 min
25×

Postup přípravy

Mrkev a celer oloupeme a pokrájíme je na drobné kousky. Cibuli taktéž oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek nakrájíme na plátky.

Všechnu zeleninu osmahneme na olivovém oleji. Až cibule zesklovatí, přidáme mleté maso a orestujeme ho, aby získalo trochu hnědou barvu. Posléze vše zalijeme mlékem a pozvolna vaříme. Opravdu je důležité vařit na mírném ohni, boloňská omáčka se vaří obvykle 2 - 3 hodiny, takže nikam nespěchejte. Když se mléko zredukuje, dolijeme červené víno a znovu pozvolna vaříme. Počkáme, až se i víno vyvaří a přidáme rajčatovou konzervu. Řádně promícháme, ochutíme všemi bylinkami a osolíme. Vaříme ještě alespoň půl hodiny, v případě potřeby přilijeme vodu. Před vypnutím ohřevu boloňskou omáčku dochutíme.

Pravou boloňskou omáčku podáváme s jakýmkoliv druhem těstovin a můžeme ji doplnit také sýrem, nejlépe parmazánem.
user-icon

autor Bibík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravá boloňská omáčka

Zpět na recept