Pravá boloňská omáčka

Pravý recept na vyhlášenou italskou omáčku. Tento vynikající pokrm je sice časově náročnější, ale jeho přípravu zvládne každý!


4.6170x
160 min
25×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
sůl
0.2 lmléko
0.3 ksceler
1 lžičkatymián
1 ksmrkev
2 lžičkybazalka
1 lžičkašalvěj
2 lžičkyoregano
4 lžíceolivový olej
1 ksvelká cibule
0.5 lčervené víno
mletý pepř
špetkamuškátový oříšek
500 gmleté maso
1 konzervarajčata (pasírovaná nebo krájená loupaná)

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Mrkev a celer oloupeme a pokrájíme je na drobné kousky. Cibuli taktéž oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu osmahneme na olivovém oleji. Až cibule zesklovatí, přidáme mleté maso a orestujeme ho, aby získalo trochu hnědou barvu. Posléze vše zalijeme mlékem a pozvolna vaříme. Opravdu je důležité vařit na mírném ohni, boloňská omáčka se vaří obvykle 2 - 3 hodiny, takže nikam nespěchejte. Když se mléko zredukuje, dolijeme červené víno a znovu pozvolna vaříme. Počkáme, až se i víno vyvaří a přidáme rajčatovou konzervu. Řádně promícháme, ochutíme všemi bylinkami a osolíme. Vaříme ještě alespoň půl hodiny, v případě potřeby přilijeme vodu. Před vypnutím ohřevu boloňskou omáčku dochutíme. Pravou boloňskou omáčku podáváme s jakýmkoliv druhem těstovin a můžeme ji doplnit také sýrem, nejlépe parmazánem.
user-icon

autor Bibík

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pravá boloňská omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena