Celozrnné špagety s pestem z medvědího česneku

Snadné a výtečné celozrnné špagety s pestem z medvědího česneku. Uvidíte, že na ně budete moci pozvat i své italské přátele!


0.00x
45 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme pesto z medvědího česneku. Rozmixujeme medvědí česnek, sýr (můžeme nastrouhat) a vlašské ořechy v přiměřeném množství olivového oleje, pak případně malinko osolíme a opepříme.


Poté uvaříme špagety podle návodu. Scedíme je, ale část vody si ponecháme. Mezitím si nakrájíme slaninu nebo pancettu na kostičky, nasekáme medvědí česnek a nastrouháme sýr - např. na hoblinky stačí obyčejná škrabka na zeleninu. V pánvi si rozehřejeme trochu kvalitního olivového oleje, přidáme slaninu a osmahneme ji. Poté přidáme uvařené špagety a dobře promícháme. Vlijeme trochu vody z uvařených špaget, smetanu, přidáme máslo, sýr a necháme omáčku zhoustnout. Na závěr přidáme nasekaný čerstvý medvědí česnek, v případě potřeby osolíme a opepříme.


Celozrnné špagety podáváme s nasekaným medvědím česnekem, pestem z medvědího česneku a hoblinkami sýra. Jako vhodný doprovodný nápoj se jeví moselský ryzlink.


Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu


Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?


Sezóna


Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?


Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.


Pesto


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnné špagety s pestem z medvědího česneku

Zpět na recept