Nejdříve si připravíme pesto z medvědího česneku. Rozmixujeme medvědí česnek, sýr (můžeme nastrouhat) a vlašské ořechy v přiměřeném množství olivového oleje, pak případně malinko osolíme a opepříme.
Poté uvaříme špagety podle návodu. Scedíme je, ale část vody si ponecháme. Mezitím si nakrájíme slaninu nebo pancettu na kostičky, nasekáme medvědí česnek a nastrouháme sýr - např. na hoblinky stačí obyčejná škrabka na zeleninu. V pánvi si rozehřejeme trochu kvalitního olivového oleje, přidáme slaninu a osmahneme ji. Poté přidáme uvařené špagety a dobře promícháme. Vlijeme trochu vody z uvařených špaget, smetanu, přidáme máslo, sýr a necháme omáčku zhoustnout. Na závěr přidáme nasekaný čerstvý medvědí česnek, v případě potřeby osolíme a opepříme.
Celozrnné špagety podáváme s nasekaným medvědím česnekem, pestem z medvědího česneku a hoblinkami sýra. Jako vhodný doprovodný nápoj se jeví moselský ryzlink.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?
Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.
Autor:svetpodledam
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena