Poctivá sekaná plněná špenátem

Recept na poctivou sekanou naplněnou špenátovou směsí.


4.141x
30 min

Postup přípravy

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme na jemno. Špenát podusíme s česnekem a cibulí, dochutíme, pepřem a solí.

Housku pokrájíme na drobné kostky, zalijeme mlékem a necháme chvilku vsakovat mléko. Do mísy s umletým masem přidáme vejce, cibuli, česnek, kmín, majoránku, mletý černý pepř a sůl. Důkladně promícháme, přidáme namočenou housku a znovu rozmícháme.

Ze směsi vytvarujeme jednu velkou šišku, hřbetem dlaně uděláme uprostřed žlábek, který rovnoměrně naplníme špenátem a úhledně zahrneme. Šišku sekané dáme na dvakrát přeložený pečící papír a zabalíme jako bonbon, ale neutahujeme příliš. Konce necháme volné, aby mohla pozvolna odtékat šťáva. Kolem ještě obtočíme alobalem.

Sekanou plněnou špenátem pečeme na 160 °C asi hodinu, pak rozstřihneme alobal i pečící papír a vypečeme kůrku. Teplotu zvedneme na 200 °C a pečeme dalších 15 minut.

K poctivé sekané plněné špenátem se jako příloha hodí bramborová kaše s okurkou, ale postačí i chleba. Místo špenátu se dá sekaná naplnit třeba oloupanými vejci uvařenými na hniličku.
user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Poctivá sekaná plněná špenátem

Zpět na recept