Sekaná pečená s fenyklem

Recept na sekanou z vepřového a drůbežího masa s mrkví a mozzarellou, pečenou s fenyklem.


5.02x
90 min
1×

Ingredience

300-350 mlvývar
1 ksvejce
1 kscibule
1 ksmrkev
1 lžičkarajčatový protlak
1 hrstmozzarella
5 plátkůanglická slanina
80 gstrouhaná houska
2 ksčerstvý fenykl
0.5 lžičkydrcený rozmarýn
1 lžičkahrubozrnná hořčice
400 gmleté drůbeží maso
400 gmleté vepové maso

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
černý mletý pepř

Postup přípravy

Bulvy fenyklu očistíme, podélně rozkrájíme na osminy a vložíme do velkého pekáče. Kousky fenyklu zakapeme olejem, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme asi 15 minut. Cibuli nasekáme najemno a očistěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. Na pánvi zahřejeme 1 lžíci oleje, na kterém velmi zvolna opečeme cibuli s mrkví dorůžova a necháme vychladnout.

V míse promícháme mleté drůbeží a vepřové maso s opečenou směsí cibule s mrkví, přidáme strouhanou housku, vejce, hořčici, rozmarýn, strouhanou mozzarellu, sůl a pepř a z dobře propracovné směsi vytvoříme šišku, kterou poklademe slaninou.

V pekáči s opečeným fenyklem utvoříme uprostřed místo, kam vložíme šišku připravené sekané. Vše zakapeme olejem, zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut. Pak alobal odkryjeme a podlijeme vývarem promíchaným s rajčatovým protlakem. Dále sekanou pečeme nezakrytou dalších 30 - 35 minut, dokud nebude maso zcela propečené.

Upečenou sekanou nakrájíme na plátky, rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme fenyklem, pokapeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborem jako hlavní chod.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná pečená s fenyklem

Zpět na recept