Výborná sekaná pečeně

Recept na sekanou pečeni podle normy.


0.00x
60 min

Ingredience

10 gčesnek
20 gsůl
40 ksvejce
100 gmléko
34 gcibule
150 gvoda
1 gmletý pepř
30 gpolohrubá mouka
90 gnastrouhaná houska
80 gškvařené sádlo
40 gslanina bez kůže
150 ghovězí maso přední b. k.
150 ghovězí výřez
150 gtelecí nebo vepřový výřez
193.6 gvepřový bůček s k.

omáčka

400 gvoda
20 ghladká mouka

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Opláchnuté, nakrájené hovězí maso a veškerý výřez prosolíme, jemně umeleme a za postupného přidávání studené vody vymícháme na lepivý prát. Polovinu dávky vepřového bůčku umeleme nahrubo a ponecháme stranou. Do prátu přidáme strouhanou housku zvlhčenou mlékem, vejce, nastrouhanou nebo jemně umletou cibuli, česnek utřený se solí, mletý pepř, prosátou polohrubou mouku, nahrubo umletý bůček a směs pečlivě promícháme. Nakonec zamícháme na kostičky nakrájenou slaninu a druhou polovinu bůčku. Z připravené hmoty tvarujeme stejné šišky, vložíme je do pekáče vymaštěného sádlem a upečeme dozlatova. Krátce po zapečení sekanou mírně podlijeme vodou a během pečení ji občas přelijeme výpekem. Upečenou sekanou ze šťávy vyjmeme. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme. Hotovou šťávu podle potřeby přisolíme a procedíme hustým cedníkem. Při výdeji krájíme sekanou po 1 - 2 plátcích na porci a podléváme šťávou. Vhodné přílohy: Různě upravené brambory, různě upravená zelenina a různé druhy zeleninových salátů. 1 porce: 150 g, z toho 100 g teplé sekané a šťáva. UPOZORNĚNÍ: Váhy ingrediencí, které je potřeba čistit (cibule, maso s kostí atd.) jsou uváděny v očistěném stavu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Výborná sekaná pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
Kuchařky
Keposacka

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena