Výborná sekaná pečeně

Recept na sekanou pečeni podle normy.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Opláchnuté, nakrájené hovězí maso a veškerý výřez prosolíme, jemně umeleme a za postupného přidávání studené vody vymícháme na lepivý prát. Polovinu dávky vepřového bůčku umeleme nahrubo a ponecháme stranou.

Do prátu přidáme strouhanou housku zvlhčenou mlékem, vejce, nastrouhanou nebo jemně umletou cibuli, česnek utřený se solí, mletý pepř, prosátou polohrubou mouku, nahrubo umletý bůček a směs pečlivě promícháme. Nakonec zamícháme na kostičky nakrájenou slaninu a druhou polovinu bůčku.

Z připravené hmoty tvarujeme stejné šišky, vložíme je do pekáče vymaštěného sádlem a upečeme dozlatova. Krátce po zapečení sekanou mírně podlijeme vodou a během pečení ji občas přelijeme výpekem.

Upečenou sekanou ze šťávy vyjmeme. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme.

Hotovou šťávu podle potřeby přisolíme a procedíme hustým cedníkem.
Při výdeji krájíme sekanou po 1 - 2 plátcích na porci a podléváme šťávou.

Vhodné přílohy: Různě upravené brambory, různě upravená zelenina a různé druhy zeleninových salátů. 

1 porce: 150 g, z toho 100 g teplé sekané a šťáva.

UPOZORNĚNÍ: Váhy ingrediencí, které je potřeba čistit (cibule, maso s kostí atd.) jsou uváděny v očistěném stavu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná sekaná pečeně

Zpět na recept