Polévka, do které můžeme použít luštěninu podle vlastního výběru a chuti, případně je i nakombinovat. Skvěle chutná z hnědé čočky, hrachu, ale i fazolí. A to nejdůležitější v této polévce je koření, které má intenzivní aroma. Orientální luštěninová polévka je navíc tak sytá, že s kouskem dobrého chleba nahradí i hlavní chod.
1 lžíce | kari | |
0.5 lžíce | koriandr | |
1 lžíce | libeček | |
0.3 lžičky | chilli | |
0.5 lžičky | anýz | |
0.5 lžičky | pepř | |
1 balíček | hrách nebo čočka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
podle potřeby | ||
voda |
Tradiční čočková polévka a její varianty: Všechny chutnají skvěle a zvládne je i začátečník
Čočkovou Češi milují, proto patří mezi oblíbené tradiční polévky. Její příprava je jednoduchá a z toho důvodu se objevuje v českých menu po celý rok. V české kuchyni najdeme několik variant čočkové polévky od klasické babiččiny recepty z hnědé čočky až po krémovou polévku z červené čočky. Všechny jsou skvělé a byla by škoda je nevařit!
Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem
Pokud vás omrzel klasický recept na čočkovou polévku, vyzkoušejte tuto s řapíkatým celerem, mrkví a spoustou koření. Nemá chybu!
Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem
Recept na hustou čočkovou polévku vylepšenou opečenou slaninou. Podle postupu krok za krokem ji zvládne každý.