Čočkové kari s rostlinnou smetanou

Recept na rychlé kari z červené čočky s rostlinnou smetanou.


0.00x
45 min

Ingredience

1 kscibule
2 stroužkyčesnek
1 ksčervená paprika
1 lžičkakari koření
1 lžičkagaram masala (indické koření)
2 lžíceolej
400 mlpassata
1 balenírostlinná smetana
125 gčervená čočka
300 mlvoda
1 lžičkasůl a pepř
1 hrstčerstvý koriandr nebo petrželka

Postup přípravy

Čočku propláchneme studenou vodou a uvaříme v neosolené vodě doměkka.

Mezitím si na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme kari koření a garam masala, na kostičky nakrájenou červenou papriku, promícháme a chvilku společně orestujeme. Přidáme rajčatovou passatu a chvilku povaříme, poté přidáme uvařenou čočku a zalijeme rostlinnou smetanou, která nám směs zahustí. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané koriandrem nebo jinými bylinkami a s rýží 

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!

Červená

Videorecept: Salát z černé čočky podle Anny

Tak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!

Videorecept:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočkové kari s rostlinnou smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena