Čočkové kari s rostlinnou smetanou

Recept na rychlé kari z červené čočky s rostlinnou smetanou.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Čočku propláchneme studenou vodou a uvaříme v neosolené vodě doměkka.


Mezitím si na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme kari koření a garam masala, na kostičky nakrájenou červenou papriku, promícháme a chvilku společně orestujeme. Přidáme rajčatovou passatu a chvilku povaříme, poté přidáme uvařenou čočku a zalijeme rostlinnou smetanou, která nám směs zahustí. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané koriandrem nebo jinými bylinkami a s rýží 


Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku


Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!


Červená


Videorecept: Salát z černé čočky podle Anny


Tak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!


Videorecept:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočkové kari s rostlinnou smetanou

Zpět na recept