Minutkový tuňák s máslovo-bylinkovým přelivem

Také nemusíte kapra? Doporučuji vyzkoušet recept na steak z tuňáka s citronovo-máslovou omáčkou s bylinkami. Hlavní chod podáváme s hráškovým pyré a bramborem.


4.224x
35 min
1×

Postup přípravy

Steaky z tuňáka omyjeme, důkladně osušíme, potřeme olejem a ochutíme mletým barevným pepřem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku očistíme a nasekám najemno.

Nejdříve si připravíme hráškový krém. Na másle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme hrášek a vše krátce orestujeme. Hrášek ochutíme solí a pepřem, podlijeme vývarem a zvolna podusíme doměkka. Pak vše tyčovým mixerem rozmělníme do hladkého krému, který zjemníme smetanou.

Připravíme si omáčku. Máslo necháme rozpustit, vmícháme petrželku, citronovou šťávu a podlijeme 2 - 3 lžícemi vývaru. Omáčku necháme přejít varem, podle chuti přisolíme a odstavíme z tepla.

Na malém množství oleje opečeme steaky z tuňáka z obou stran do růžova. Pečeme z každé strany asi 1- 2 minuty a pak pánev odstavíme z tepla.

Na nahřáté talíře rozdělíme porce tuňáka a asi 2 lžíce hráškového pyré, vše přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými nebo gratinovanými brambory.

Minutkový tuňák s máslovo-bylinkovým přelivem můžeme připravit místo kapra na Štědrý den.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Minutkový tuňák s máslovo-bylinkovým přelivem

Zpět na recept