Minutkový tuňák s máslovo-bylinkovým přelivem

Také nemusíte kapra? Doporučuji vyzkoušet recept na steak z tuňáka s citronovo-máslovou omáčkou s bylinkami. Hlavní chod podáváme s hráškovým pyré a bramborem.


4.224x
35 min
1×

Ingredience

100 mlvývar
2 kssteak z tuňáka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

omáčka

40 gmáslo
1 lžícecitronová šťáva
1 hrstčerstvá petrželka

příloha

2 lžícemáslo
0.5 kscibule
50 mlsmetana
200 gmražený hrášek

Postup přípravy

Steaky z tuňáka omyjeme, důkladně osušíme, potřeme olejem a ochutíme mletým barevným pepřem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku očistíme a nasekám najemno.

Nejdříve si připravíme hráškový krém. Na másle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme hrášek a vše krátce orestujeme. Hrášek ochutíme solí a pepřem, podlijeme vývarem a zvolna podusíme doměkka. Pak vše tyčovým mixerem rozmělníme do hladkého krému, který zjemníme smetanou.

Připravíme si omáčku. Máslo necháme rozpustit, vmícháme petrželku, citronovou šťávu a podlijeme 2 - 3 lžícemi vývaru. Omáčku necháme přejít varem, podle chuti přisolíme a odstavíme z tepla.

Na malém množství oleje opečeme steaky z tuňáka z obou stran do růžova. Pečeme z každé strany asi 1- 2 minuty a pak pánev odstavíme z tepla.

Na nahřáté talíře rozdělíme porce tuňáka a asi 2 lžíce hráškového pyré, vše přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými nebo gratinovanými brambory.

Minutkový tuňák s máslovo-bylinkovým přelivem můžeme připravit místo kapra na Štědrý den.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Minutkový tuňák s máslovo-bylinkovým přelivem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena