Vaření.czMagazínTip na rychlou večeři: Recept na tatarák z lososa krok za krokem

Tip na rychlou večeři: Recept na tatarák z lososa krok za krokem

Tip na rychlou večeři: Recept na tatarák z lososa krok za krokem

V jednoduchosti je krása, to platí i v kuchyni. Dnes si podle fotonávodu připravíme tataráček z lososa, na který budeme potřebovat jen pár ingrediencí. Pokrm můžeme podávat i jako slavnostní pohoštění pro hosty.

150097×

Tatarák z lososa krok za krokem

1) Na 2 porce tataráčku budeme potřebovat čerstvý steak z lososa o váze 200 g, pórek (asi 10 cm velký kousek), čerstvou pažitku, citron, sůl a pepř.

2) Steak z lososa důkladně omyjeme, kůži stáhneme a špičkou nože maso naškrábeme najemno.

Někdo lososa krájí na kostičky, záleží pouze na naší chuti, i to je možné, pokud nám nevadí větší kousky syrového masa v ústech.

Lososa poté znovu důkladně překrájíme nožem.

3) Pórek očistíme, nakrájíme podélně na čtvrtky a poté nasekáme nadrobno.

Místo pórku můžeme použít cibuli šalotku nebo jarní cibulku.

4) Lososa dáme společně s pórkem a nasekanou pažitkou do mísy a zakapeme citronovou šťávou z půlky citronu.

5) Tatarák z lososa podle chuti osolíme a opepříme.

Podle chuti můžeme přidat ještě trochu tmavé sojové omáčky.

6) Tatarák z lososa důkladně promícháme.

7) Směs dáme do malého hrníčku nebo jiné formičky, upěchujeme a vyklopíme na talíř, na kterém budeme pokrm servírovat.

8) Tatarák z lososa můžeme ihned podávat, nejlépe chutná s opečenou bílou bagetkou, vekou apod.

K tataráku bude chutnat domácí veka - máme pro vás úžasný recept

Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná

V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař restaurace Čestr.

Jak

Vegetariánský tatarák krok za krokem

Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.

Vegetariánský

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena