Recept na tatarák z lososa krok za krokem

Recept na tatarák z lososa krok za krokem

V jednoduchosti je krása, to platí i v kuchyni. Dnes si podle fotonávodu připravíme tataráček z lososa, na který budeme potřebovat jen pár ingrediencí. Pokrm můžeme podávat i jako slavnostní pohoštění pro hosty.

130218×

Tatarák z lososa krok za krokem

1) Na 2 porce tataráčku budeme potřebovat čerstvý steak z lososa o váze 200 g, pórek (asi 10 cm velký kousek), čerstvou pažitku, citron, sůl a pepř.

2) Steak z lososa důkladně omyjeme, kůži stáhneme a špičkou nože maso naškrábeme najemno.

Někdo lososa krájí na kostičky, záleží pouze na naší chuti, i to je možné, pokud nám nevadí větší kousky syrového masa v ústech.

Lososa poté znovu důkladně překrájíme nožem.

3) Pórek očistíme, nakrájíme podélně na čtvrtky a poté nasekáme nadrobno.

Místo pórku můžeme použít cibuli šalotku nebo jarní cibulku.

4) Lososa dáme společně s pórkem a nasekanou pažitkou do mísy a zakapeme citronovou šťávou z půlky citronu.

5) Tatarák z lososa podle chuti osolíme a opepříme.

Podle chuti můžeme přidat ještě trochu tmavé sojové omáčky.

6) Tatarák z lososa důkladně promícháme.

7) Směs dáme do malého hrníčku nebo jiné formičky, upěchujeme a vyklopíme na talíř, na kterém budeme pokrm servírovat.

8) Tatarák z lososa můžeme ihned podávat, nejlépe chutná s opečenou bílou bagetkou, vekou apod.

K tataráku bude chutnat domácí veka - máme pro vás úžasný recept

Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná

V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař restaurace Čestr.

Jak

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena