Recept na rychlý oběd nebo večeři.
200 g | těstoviny |
200 g | tuňák v rostlinném oleji |
1 miska | hrášek |
2 ks | mrkev |
1 ks | šalotka |
2 stroužky | česnek |
4 lžíce | máslo |
2 lžíce | zakysaná smetana |
2 lžíce | tatarská omáčka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
barevný pepř |
Hrášek vyloupeme z lusků, případně použijeme mražený. Povaříme doměkka v osolené vodě. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kostičky a na cibulce orestované na másle podusíme také doměkka.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu, poté je scedíme, vsypeme do mísy, přidáme hrášek s mrkví, zakysanou smetanu, slitého tuňáka, tatarskou omáčku a dobře promícháme. Salát ochutnáme a podle potřeby dosolíme a opepříme.
Jarní těstovinový salát s tuňákem podáváme zastudena jako lehký oběd nebo večeři.
Videorecept: Zeleninový salát podle Anny
Univerzální recept na zeleninový salát, který můžete udělat i 100× jinak. Vypadá i chutná skvěle.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena