Mazanec z domácí pekárny

Mazanec právem patří k velikonočním svátkům. Domácí pekárna nám jeho výrobu usnadní.


3.6183x
160 min
10×

Postup přípravy

Tuk na pečení si rozpustíme a necháme zchladnout. Do pekárny dáme mléko, rozšlehaná vejce, rozpuštěný tuk, špetku soli, cukr, vanilkový cukr, mouku, citronovou kůru a nakonec nadrobíme droždí. Zapneme program těsto a po zvukovém signálu přidáme sekané mandle. Za hodinu a padesát minut máme připravené a vykynuté těsto. Troubu předehřejeme na 180°C. Z těsta vytvarujeme dva bochánky, které na plechu ještě necháme chvíli kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi, uprostřed do kříže nastřihneme a dáme péct. Po čtvrt hodině pečení zakryjeme mazance alobalem, teplotu stáhneme na 150 °C a dopékáme ještě 25 minut. Hotové mazance můžeme poprášit moučkovým cukrem a podáváme. Foto: Shutterstock.com


Další recepty na mazanec a jiné velikonoční pečivo


Velikonoční mazanec na poslední chvíli? Díky těmto receptům ho ještě zvládnete


Kupovaný versus domácí mazanec, který je lepší? O tom není třeba dlouhých diskuzí. Domácí pečivo jen tak něco nepřekoná. A pokud váháte, zda se do pečení těsně před Velikonocemi pustit, neváhejte. Recepty jsme pečlivě vybírali a patří mezi ty nej. Nadýchané, jemné a vláčné pečivo, které bude chutnat celé rodině.


Velikonoční


Zůstal vám mazanec z Velikonoc? Zkuste jej zapéct nebo použít na žemlovku!


Čtyři dokonalé recepty, jak zpracovat mazanec či jiné sladké pečivo z Velikonoc. U žemlovky stačí zaměnit rohlíky za pečivo, které vám zůstalo, výsledná chuť bude ještě lepší! A bonus navíc? Díky minimu potřebných surovin i něco ušetříte.


Zůstal

user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mazanec z domácí pekárny

Zpět na recept