Mazanec z domácí pekárny

Mazanec právem patří k velikonočním svátkům. Domácí pekárna nám jeho výrobu usnadní.


3.6183x
160 min
10×

Postup přípravy

Tuk na pečení si rozpustíme a necháme zchladnout.

Do pekárny dáme mléko, rozšlehaná vejce, rozpuštěný tuk, špetku soli, cukr, vanilkový cukr, mouku, citronovou kůru a nakonec nadrobíme droždí.

Zapneme program těsto a po zvukovém signálu přidáme sekané mandle. Za hodinu a padesát minut máme připravené a vykynuté těsto. Troubu předehřejeme na 180°C.

Z těsta vytvarujeme dva bochánky, které na plechu ještě necháme chvíli kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi, uprostřed do kříže nastřihneme a dáme péct.

Po čtvrt hodině pečení zakryjeme mazance alobalem, teplotu stáhneme na 150 °C a dopékáme ještě 25 minut.

Hotové mazance můžeme poprášit moučkovým cukrem a podáváme.

Foto: Shutterstock.com

Další recepty na mazanec a jiné velikonoční pečivo

user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mazanec z domácí pekárny

Zpět na recept