Mazanec

Výborný a tradiční recept. Těsto si připravuji v domácí pekárně a pak peču v troubě.


4.6455x
120 min
120×

Postup přípravy

Promícháme žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a přidáme mouku, kvásek a vlažné mléko, vanilkový cukr a mícháme tak dlouho, až se nám začnou tvořit bublinky. Poté přidáme nasekané mandle a rozinky a zpracujeme. Těsto necháme vykynout na teplém místě. Poté těsto zpracujeme na bochánek a uděláme ve středu kříž. Necháme znovu kynout na plechu a poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Mazanec pečeme asi 20 minut na 180 °C a potom 25 minut na 120 °C. Upečený mazanec jíme tak, jak máme rádi.


Tipy na další výborné velikonoční recepty 


Velikonoční mazanec na poslední chvíli? Díky těmto receptům ho ještě zvládnete


Kupovaný versus domácí mazanec, který je lepší? O tom není třeba dlouhých diskuzí. Domácí pečivo jen tak něco nepřekoná. A pokud váháte, zda se do pečení těsně před Velikonocemi pustit, neváhejte. Recepty jsme pečlivě vybírali a patří mezi ty nej. Nadýchané, jemné a vláčné pečivo, které bude chutnat celé rodině.


Velikonoční


Zůstal vám mazanec z Velikonoc? Zkuste jej zapéct nebo použít na žemlovku!


Čtyři dokonalé recepty, jak zpracovat mazanec či jiné sladké pečivo z Velikonoc. U žemlovky stačí zaměnit rohlíky za pečivo, které vám zůstalo, výsledná chuť bude ještě lepší! A bonus navíc? Díky minimu potřebných surovin i něco ušetříte.


Zůstal

user-icon

autor verkadon


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mazanec

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty