Mazanec

Výborný a tradiční recept. Těsto si připravuji v domácí pekárně a pak peču v troubě.


4.6455x
120 min
120×

Postup přípravy

Promícháme žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a přidáme mouku, kvásek a vlažné mléko, vanilkový cukr a mícháme tak dlouho, až se nám začnou tvořit bublinky. Poté přidáme nasekané mandle a rozinky a zpracujeme.

Těsto necháme vykynout na teplém místě.

Poté těsto zpracujeme na bochánek a uděláme ve středu kříž. Necháme znovu kynout na plechu a poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.

Mazanec pečeme asi 20 minut na 180 °C a potom 25 minut na 120 °C.

Upečený mazanec jíme tak, jak máme rádi.
user-icon

autor verkadon


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mazanec

Zpět na recept