Mazanec od maminky

Každoroční velikonoční pečivo doma upečené, to udělá největší radost.


4.379x
0
7×

Ingredience

těsto

1 lžičkasůl
2 ksvejce
100 gmáslo
100 grozinky
1 lžícemandle
150 gcukr krupice
1 lžícecitronová kůra
500 gpolohrubá mouka
250 mlvlažné mléko

na potření

1 ksvejce

těstíčko

1 kostkadroždí
1 lžícecukr krupice
1 lžícevlažná voda

na obalení

1 hrstloupané mandle

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme, zasypeme lžící cukru a opatrně zalijeme lžící vody. Necháme na teplém místě vyběhnout (těstíčko). Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, citronovou kůru a promícháme. Přidáme kvásek, rozpuštěné máslo, vejce a mléko. Důkladně prohněteme, podle potřeby přidáme mouku. Nakonec vmícháme rozinky a vytvoříme vláčné nelepivé těsto. Vyklopíme ho na vál, rozdělíme na dva díly, a z každého vytvoříme bochánek. Potřeme je rozšlehaným vejcem, ozdobíme mandlemi a nahoře nařízneme křížek. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a necháme asi půl hodiny kynout. Potom mazanec pečeme asi 30 - 40 minut při teplotě 200 °C. Hotový mazanec můžeme pocukrovat.

Další recepty na mazanec a jiné velikonoční pečivo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mazanec od maminky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena