Veganské minimazance s kandovaným ovocem

Recept na roztomilé mini mazance s kandovaným ovocem.


5.01x
120 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve připravíme kvásek. Do vlažného mléka nasypeme sušené droždí, přidáme lžíci cukru, metličkou zamícháme a necháme zhruba 10 minut pracovat.


Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme vanilkový a třtinový cukr. Poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru, změklé máslo, kvásek a uhněteme hladké těsto, které se nelepí. Nakonec do těsta zapracujeme kandované ovoce. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme cca 90 minut kynout.


Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 kousky a vyválíme bochánky. Vložíme na plech a necháme ještě zhruba 20 minut kynout. Poté uděláme na každý mazanec nožem křížek, potřeme vodou a posypeme plátky mandlí.


Mini mazance pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 30 minut. Po 30 minutách vyndáme mazance z trouby a potřeme směsí z rostlinného mléka a javorového sirupu. Díky tomu bude povrch krásně lesklý. Poté vrátíme do trouby a pečeme ještě zhruba 15-20 minut.


Po upečení necháme mazance vychladnout a pak můžeme podávat.


Velikonoční mazanec na poslední chvíli? Díky těmto receptům ho ještě zvládnete


Kupovaný versus domácí mazanec, který je lepší? O tom není třeba dlouhých diskuzí. Domácí pečivo jen tak něco nepřekoná. A pokud váháte, zda se do pečení těsně před Velikonocemi pustit, neváhejte. Recepty jsme pečlivě vybírali a patří mezi ty nej. Nadýchané, jemné a vláčné pečivo, které bude chutnat celé rodině.


Velikonoční


Veganské pečení: Velikonoční mazanec krok za krokem


Tradiční mazanec patří mezi nepostradatelnou součást Velikonoc. Pokud upřednostňujete rostlinné suroviny, tak tento recept je přímo pro vás a zaručujeme, že je od klasického mazance k nerozeznání


Veganské


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganské minimazance s kandovaným ovocem

Zpět na recept