Kynuté buchty s tvarohem

Recept na opravdu povedené buchty. Těsto je jemné a nadýchané.


4.6224x
90 min
14×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
125 gmáslo
2 ksžloutek
300 mlmléko
40 gdroždí
50 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
500 ghladká mouka
citronová kůra

na potření

50 gmáslo

náplň

1 ksžloutek
250 gtvaroh
40 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
citronová kůra

na ozdobu

cukr moučka

Postup přípravy

Ingredience na těsto smícháme dohromady a necháme asi hodinu vykynout na teplém místě. Mezitím si umícháme náplň. Do misky dáme měkký tvaroh, žloutek, moučkový a vanilkový cukr a nezapomeneme přidat čerstvou nastrouhanou citronovou kůru. Tvarohovou náplň ušleháme dohladka. Po vykynutí rozprostřeme těsto na vál, dobře rozválíme a nakrájíme na pravidelné čtverce cca 5 x 5 cm. Na každý kousek těsta dáme pomocí lžičky trochu náplně. Použijte povidla, naši tvarohovou náplň, může být i mák. Kraje čtverců spojíme pevně k sobě a vytvarujeme buchty. Dáváme pozor, ať se nedostane náplň ven. Buchty potřeme rozpuštěným máslem a klademe je vedle sebe na vymaštěný plech. Počkáme asi 15 minut, aby buchty ještě dobře vykynuly. Kynuté buchty s tvarohem pečeme v předehřáté troubě při 170 °C cca 25 - 30 minut. Dozlatova upečené kynuté buchty s tvarohem stačí jen pocukrovat a můžeme servírovat.


Foto: Shutterstock.com


Tipy na další recepty z kynutého těsta 


Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem


Máte rádi plněné buchty, ale bojíte se přípravy kynutého těsta? Vyzkoušejte si pečení společně s námi podle podrobného fotoreceptu. Těsto z uvedených surovin je chuťově výborné a vláčné.


Recept


Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?


Při přípravě kynutých těst je droždí nezbytnou ingrediencí. Máte doma čerstvé či sušené droždí? Nevíte si rady, jak připravit kvásek a kolikrát máte nechat těsto kynout? Vše si podrobně vysvětlíme.


Droždí:

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté buchty s tvarohem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na svatbu