Vaření.czReceptyHrášková polévka s krutonky

Hrášková polévka s krutonky

Krémová hrášková polévka podávaná s křupavými krutonky. Klasický recept na dobrý hráškový krém.


4.69x
45 min
1×

Ingredience

300 ghrášek
1 stroužekčesnek
0.5 kscibule
2 dlsmetana
1 kspórek
1 ksrohlík
600 mlkuřecí vývar
1 ksřapíkatý celer

podle chuti

sůl
tymián
oregano
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, bílou část pórku a stroužek česneku lehce orestujeme na másle. Po chvilce přisypeme hrášek, ochutíme solí, pepřem, oreganem a tymiánem a zalijeme vývarem, přivedeme k varu a rozmixujeme. Na sucho opečeme krutony z rohlíku. Když jsou dokřupava opečené, přidáme do pánve kousek másla a promícháme, odstavíme z ohně. Do polévky přilijeme kapku smetany, podle chuti dosolíme nebo dopepříme a polévku přecedíme přes cedník. Hráškovou polévku servírujeme s krutonky. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!

Další recepty na hráškovou polévku najdete zde

Recept na hráškovou frittatu krok za krokem

Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.

Recept

Recept na hráškový krém krok za krokem

Recept z čerstvého zeleného hrášku na velmi rychlou a jednoduchou polévku, kterou si můžeme připravit se smetanou i bez. Podle fotoreceptu ji zvládne úplně každý.

Recept

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hrášková polévka s krutonky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena