Hrášková polévka s medvědím česnekem

Recept na lahodnou polévku z čerstvého hrášku a medvědího česneku.


5.03x
25 min

Ingredience

300 ghrášek
2 stroužkyčesnek
2 ksbrambory
1.5 lvoda
4 ksbrokolice
1 lžičkalibeček
2-3 lístkybobkový list
3-4 ksjarní cibulka
1 lžícekoření Horalka
2 kostkysmetanový termizovaný sýr

podle potřeby

olej
máslo

podle chuti

sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
medvědí česnek

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Hrášek vyloupeme z lusků. Brokolici omyjeme, budeme potřebovat 4 růžičky. Klasický česnek oloupeme. Jarní cibulku nakrájíme nahrubo. Libeček omyjeme, stejně tak medvědí česnek. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky.

Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo s olejem, vsypeme cibulku a pár minut restujeme. Přidáme stroužky česneku, necháme rozvonět, přidáme hrášek, brokolici, brambory, koření Horalka, sůl, libeček, bobkový list a zalijeme vodou. Polévku asi 10 minut povaříme, poté přidáme pár lístků medvědího česneku a necháme dalších 5 minut probublávat. Množství medvědího česneku záleží na intenzitě bylinky a vlastní chuti.

Hráškovou polévku rozmixujeme do hladké konzistence (bobkový list předem vyjmeme), přidáme smetanový termizovaný sýr (velké kostky) a znovu promixujeme. Polévku dosolíme, doladíme pepřem a muškátovým oříškem.

Hráškovou polévku s medvědím česnekem rozlijeme do talířů či misek, dozdobíme čerstvou bylinkou, čerstvě namletým pepřem a podáváme. Můžeme doplnit krutony či jiným slaným pečivem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrášková polévka s medvědím česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena