Focaccia z Genovy

Recept na výbornou křupavou focacciu s jednoduchou přípravou.


4.620x
60 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si dvě mísy. Do jedné mísy prosejeme hladkou mouku. Do druhé nalijeme teplou vodu. Do vody rozmělníme kostku droždí, přidáme lžičku cukru, přilijeme olivový olej a dobře promícháme.

Do promíchaného základu z droždí po menších dávkách přidáváme mouku, kterou vždy dobře promícháváme. Při poslední dávce mouky přidáme sůl. Dobře promíchané těsto má podobu elastické a hodně lepkavé hmoty. Mísu s těstem přikryjeme transparentní fólií a necháme na teplém místě asi hodinu vykynout do zdvojnásobení.

Na plech nalijeme olivový olej, který rozetřeme po celém plechu. Olejem si též dobře potřeme ruce. Těsto z mísy převrátíme na plech. Těsto dobře natáhneme prsty po celé ploše a kdo má rád rozmarýn, tak ho rozdělí na focacciu. Focacciu posolíme hrubou solí, polijeme trochou olivového oleje a necháme ještě 30 minut kynout.

Focacciu pečeme asi 20 - 25 minut dozlatova v troubě předehřáté na 220 °C.

Focaccia z Genovy je výborná samotná ke svačině nebo rozříznutá a plněná uzeninou.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Focaccia z Genovy

Zpět na recept