Farfalle s grilovaným chřestem

Těstoviny s vynikající omáčkou a grilovaným chřestem. Doplníme osmaženou slaninou a máme výbornou chuťovku.


4.522x
45 min
3×

Postup přípravy

Zelený chřest oloupeme, pokud máme dřevnaté konce, odřízneme je. Chřest vaříme v osolené vodě s kostkou cukru 8 minut. Těstoviny uvaříme v osolené vodě "na skus".

Smetanu přivedeme k varu, přidáme nastrouhaný sýr (minimálně 45 % tuku) a najemno utřený česnek. Na mírném ohni za stálého míchání necháme sýr spojit se smetanou, pak ochutíme muškátovým oříškem a solí, podle potřeby rozředíme vínem.

Uvařený okapaný chřest dáme na plochý podnos, pokapeme olejem, poprášíme solí a pepřem a několikrát obrátíme. Rozpálíme gril a dáme chřest. Grilujeme, až začne hnědnout, pak jej hned sundáme. Stejně rychle opražíme slaninu na suché pánvi.

Farfalle s grilovaným chřestem naaranžujeme na talíře a podáváme horké. Pro vegetariány můžeme slaninu vynechat.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Farfalle s grilovaným chřestem

Zpět na recept