Chřest se slaninou a holandskou omáčkou

Velmi jednoduchý recept na úpravu zeleného chřestu.


5.03x
20 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si očistíme zelený chřest, tedy odkrojíme konce a lehce dočistíme škrabkou konce, které zůstaly. Jednotlivé výhonky obalíme plátky slaniny a pár minut opečeme na másle (nejlépe přepuštěném) na pánvi. 

Mezitím si připravíme zrychlenou verzi holandské omáčky, která je hotová do půl minuty. Dáme si rozehřát máslo do rendlíku, mezitím si nachystáme do nádoby s ponorným mixérem čerstvý žloutek s citronovou šťávou a vodou, špetkou soli a pepře. Začneme mixovat a po troškách přilévat horké máslo, které by mělo mít 100 stupňů. 

Chřest se slaninou a holandskou omáčkou servírujeme společně na talíři, případně ještě dochutíme solí a pepřem.

Chřest se vrací do českých kuchyní


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřest se slaninou a holandskou omáčkou

Zpět na recept