Vaření.czReceptyChřest zapečený se sýrem a slaninou

Chřest zapečený se sýrem a slaninou

Vyzkoušejte tento naprosto jednoduchý recept na přípravu chřestu se slaninou a sýrem.


0.00x
20 min

Ingredience

100 gslanina
50 gtvrdý sýr
200 gzelený chřest

podle chuti

sůl
pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Výhonky zeleného chřestu omyjeme, odkrojíme konce a lehce dočistíme škrabkou konce, které zůstaly. Chřest naskládáme vedle sebe na pečící papír, lehce potřeme olivovým olejem (pomocí mašlovačky), posypeme slaninou nakrájenou na kostičky a nastrouhaným oblíbeným tvrdým sýrem, zde jsme použili grana padano. Chřest vložíme do rozehřáté trouby na 175 °C a pečeme cca 10 minut. Chřest zapečený se sýrem a slaninou servírujeme ihned po upečení, dokud je vše křupavé a chřest na skus.

Další výborné recepty z chřestu

Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat

Chřest patří do stejné skupiny zeleniny jako cibule, česnek a pórek. Je dražší než ostatní druhy zeleniny, protože se pěstuje v malém množství a sklízí se ručně. Chřest má neopomenutelné léčivé i regenerační účinky. Připravte si podle našich receptů třeba výborné chřestoto, zkombinujte ho s vepřovou panenkou, telecím a zkuste i krémovou polévku s masovými knedlíčky.

Hrátky

Sezóna chřestu je v plném proudu

V květnu se už jaro rozjelo naplno a v obchodech a na trzích se od farmářů objevují nové potraviny, na které jsme si museli přes zimu počkat, pokud jsme je chtěli opravdu sezónní. Dnes se podíváme na chřest.

Sezóna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chřest zapečený se sýrem a slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
Kuchařky
Chřest

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena