Jemná polévka ze zeleného chřestu

Recept na polévku ze zeleného chřestu a brambor, která výborně chutná se zakysanou smetanou a toasty.


5.04x
45 min

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak je slijeme, ale vývar uchováme. Chřest očistíme od dřevnatých částí, stonky nakrájíme asi na 2 cm dlouhé špalíčky a hlavičky chřestu odložíme stranou. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na lžičce másla zlehka opečeme hlavičky chřestu na skus.

Z másla, šalotky a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlým vývarem z brambor. Vše přivedeme k varu a přidáme nakrájený chřest, pepř a sůl. Vaříme zvolna asi 15 - 20 minut a následně rozmixujeme dohladka. Polévku dochutíme solí a pepřem, vložíme kousky vařených brambor a hlavičky chřestu.

Jemnou polévku ze zeleného chřestu a brambor podáváme s opečenými toasty a zakysanou smetanou. Je výborná!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná polévka ze zeleného chřestu

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká