Vaječná omeleta s bílým chřestem

Recept na jemnou omeletu s bílým chřestem, která výborně chutná s čerstvou zeleninou a pečivem.


3.76x
30 min

Postup přípravy

Stonky chřestu očistíme tak, že spodní dřevnaté části odřízneme. Vláknitou část chřestu škrabkou důkladně oloupeme a pak stonky nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 1,5 cm. Oloupanou šalotku (banánky) nakrájíme na jemná kolečka. Vejce rozšleháme v misce se smetanou a ochutíme solí a pepřem.

Na pánvi v rozehřátém oleji zvolna restujeme šalotku a špalíčky chřestu 3 - 5 minut. Chřest musí být tak akorát na skus, nikoliv syrový nebo rozvařený. Pak přilijeme rozšlehaná vejce a omeletu necháme za občasného naklápění pánve ze strany na stranu zatáhnout. Před dokončením omeletu posypeme nasekanou pažitkou, přehneme na polovinu, přesuneme na talíř a ihned podáváme.

Vaječnou omeletu s bílým chřestem můžeme podávát jako vydatnou snídani s pečivem, ale s vařeným bramborem také jako hlavní chod.

Dokonale připravená vajíčka - 6 receptů, které z vaší snídaně udělají nejlepší část dne

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječná omeleta s bílým chřestem

Zpět na recept