Vaření.czReceptyVaječná omeleta s chřestem

Vaječná omeleta s chřestem

Recept na jarní omeletu ze zeleného chřestu, čerstvé pažitky, smetany a parmazánu.


0.00x
30 min

Ingredience

6 ksvejce
3 lžícemáslo
4 ksšalotka
100 gparmazán
100 mlsmetana ke šlehání
400 gzelený chřest
2 lžícečerstvá pažitka

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Mladý zelený chřest očistíme, povaříme asi 2 minuty ve vroucí vodě a pak chřest prudce zchladíme. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Parmazán nastrouháme. Na másle orestujeme nasekanou šalotku, přidáme vejce rozšlehaná se solí, pepřem a smetanou, přisypeme i na 1 - 2 cm velké kousky nakrájený chřest a promícháme. Na závěr přimícháme nadrobno nasekanou pažitku a 70 g parmazánu. Směs necháme pár minut prohřívat, aby se omeleta zatáhla. Vaječnou omeletu s chřestem posypeme zbytkem parmazánu, vložíme do vyhřáté trouby (na 180 °C) a necháme asi 5 minut zapékat. Vaječnou omeletu s chřestem rozdělíme na porce a ihned podáváme. Jako příloha postačí čerstvý chléb či opečená bagetka.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vaječná omeleta s chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena