Vaječná omeleta s chřestem

Recept na jarní omeletu ze zeleného chřestu, čerstvé pažitky, smetany a parmazánu.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Mladý zelený chřest očistíme, povaříme asi 2 minuty ve vroucí vodě a pak chřest prudce zchladíme. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Parmazán nastrouháme.

Na másle orestujeme nasekanou šalotku, přidáme vejce rozšlehaná se solí, pepřem a smetanou, přisypeme i na 1 - 2 cm velké kousky nakrájený chřest a promícháme. Na závěr přimícháme nadrobno nasekanou pažitku a 70 g parmazánu. Směs necháme pár minut prohřívat, aby se omeleta zatáhla.

Vaječnou omeletu s chřestem posypeme zbytkem parmazánu, vložíme do vyhřáté trouby (na 180 °C) a necháme asi 5 minut zapékat.

Vaječnou omeletu s chřestem rozdělíme na porce a ihned podáváme. Jako příloha postačí čerstvý chléb či opečená bagetka.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječná omeleta s chřestem

Zpět na recept