Bílý chřestový krém s kuřecím masem

Snadný recept na polévku z bílého chřestu s kousky kuřecího masa, kterou podáváme s bílým pečivem.


5.04x
35 min

Postup přípravy

Omytý chřest zbavíme dřevnatých konců a stonky škrabkou oloupeme. Zdřevnatělé odříznuté stonky a slupky nevyhazujeme, ale zalijeme vodou, osolíme, opepříme a zvolna povaříme asi 30 minut. Vývar z chřestu slijeme a odložíme stranou. Očištěný chřest nakrájíme na kousky. Hlavičky chřestu zvolna opečeme na lžíci másla doměkka.

V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nakrájenou šalotku dosklovata. Pak vmícháme mouku a hořičici a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem a vývarem z chřestu. Tento základ zvolna vaříme asi 10 minut a poté do polévky vložíme nakrájené kousky chřestu a dále vaříme ještě dalších 10 minut.

Jakmile bude chřest dostatečně měkký, polévku rozmixujeme do hladkého krému, který dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem, vmícháme na drobno nakrájené kousky kuřecího masa a opečené hlavičky chřestu.

Bílý chřestový krém s kuřecím masem rozdělíme na porce, ozdobíme sekanou pažitkou a ihned podáváme.

Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílý chřestový krém s kuřecím masem

Zpět na recept