Vaření.czReceptyBílý chřestový krém s kuřecím masem

Bílý chřestový krém s kuřecím masem

Snadný recept na polévku z bílého chřestu s kousky kuřecího masa, kterou podáváme s bílým pečivem.


5.04x
35 min

Ingredience

2 lžícemáslo
1 ksšalotka
750 mlkuřecí vývar
2 lžícehladká mouka
1 lžičkadijonská hořčice
200 gkuřecí maso vařené
300 gbílý chřest
250 mlvývar z chřestu

podle chuti

sůl
pažitka
muškátový květ
mletý černý pepř

Postup přípravy

Omytý chřest zbavíme dřevnatých konců a stonky škrabkou oloupeme. Zdřevnatělé odříznuté stonky a slupky nevyhazujeme, ale zalijeme vodou, osolíme, opepříme a zvolna povaříme asi 30 minut. Vývar z chřestu slijeme a odložíme stranou. Očištěný chřest nakrájíme na kousky. Hlavičky chřestu zvolna opečeme na lžíci másla doměkka. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nakrájenou šalotku dosklovata. Pak vmícháme mouku a hořičici a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem a vývarem z chřestu. Tento základ zvolna vaříme asi 10 minut a poté do polévky vložíme nakrájené kousky chřestu a dále vaříme ještě dalších 10 minut. Jakmile bude chřest dostatečně měkký, polévku rozmixujeme do hladkého krému, který dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem, vmícháme na drobno nakrájené kousky kuřecího masa a opečené hlavičky chřestu. Bílý chřestový krém s kuřecím masem rozdělíme na porce, ozdobíme sekanou pažitkou a ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bílý chřestový krém s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena