Krůtí směs s chřestem

Vyzkoušejte snadný a rychlý recept na směs z krůtích prsou s bílým chřestem na asijský způsob.


5.01x
45 min

Ingredience

100 mlvývar
80 mlbílé víno
40 gčerstvý zázvor
1 ksčervená paprika
1 svazekjarní cibulka
600 gkrůtí prsa
300 gbílý chřest

podle chuti

sůl
ocet
omáčka teriyaki

podle potřeby

kukuřičná moučka

Postup přípravy

Krůtí maso nakrájíme na nudličky, které osolíme a obalíme v kukuřičné moučce. Chřest očistíme od zdřevnatělých částí, stonky důkladně oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Kousky chřestu krátce (3 - 4 minuty) povaříme v malém množství osolené a octem okyselené vodě a necháme na sítu okapat. Jarní cibulky očistíme, bílou část nakrájíme na drobné kousky a zelenou část nasekáme na kolečka. Papriku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme.

Na oleji zprudka opečeme kousky masa, pak vmícháme bílou část cibule, chřest a papriku. Směs ochutíme zázvorem a prolisovaným česnekem a podlijeme vínem. Jakmile se alkohol odpaří, vše podlijeme 100 ml vývaru a krátce povaříme do zhoustnutí omáčky. Nakonec vmícháme nať cibulky a omáčku teriyaki a směs odstavíme z tepla.

Krůtí směs s bílým chřestem podáváme s dušenou rýží jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí směs s chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena