Vyzkoušejte polévku ze zeleného chřestu. Je jemná, krémová a s rozpečenou bagetkou sypanou sýrem chutná báječně. Recept je velmi jednoduchý.
Na polévku ze zeleného chřestu si připravíme 1 svazek zeleného chřestu (cca 400 g), 1 velkou bramboru, 2 jarní cibulky, 2 lžíce másla, 150 ml smetany ke šlehání, 1 l zeleninového vývaru, citron, sůl a pepř na dochucení.
Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka i s částí natě. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky.
Polévku vaříme do změknutí brambor - cca 15 minut.
Podle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem.
Svazek chřestu nás přijde na přibližně 70 Kč. Cibulka, brambora, smetana ke šlehání, máslo a koření na cca 30 Kč. Čtyři porce chřestové polévky nás tak vyjdou přibližně na 100 Kč.
Chřest s holandskou omáčkou a Jamon Serano
(doba přípravy 45 min )
Zelený chřest s vepřovou panenkou
(doba přípravy 45 min )
Bylinkový chřest s pošírovaným bio vejcem a celerovou strouhankou
(doba přípravy 45 min )
Chřest s pošírovaným vejcem
(doba přípravy 35 min )
Chřest ve slanině s holandskou omáčkou
(doba přípravy 45 min )
Rib eye steak s chřestem, holandskou omáčkou a pečeným bramborem
(doba přípravy 1 hod )
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena