Recept trochu náročnější na suroviny, ale za tu chuť rozhodně stojí!!
2-3 stroužky | česnek |
1 ks | červená cibule |
2 lžíce | olivový olej |
1 miska | květák |
0.5 misky | patizon |
1 miska | cuketa |
2 ks | paprika zelená |
2 ks | rajčata |
mletý barevný pepř | |
podle chuti | |
---|---|
med | |
zázvor | |
sůl | |
citron | |
garam masala | |
tandoori masala | |
podle potřeby | |
domácí zeleninový vývar | |
zakysaná smetana 18% |
Veškerou zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na hrubší měsíčky, česnek na plátky, květák rozdělíme na růžičky, patizon a cuketu nakrájíme na kostky, nakrájíme i papriku a rajčata.
Cibuli osmahneme na oleji, osolíme, zaprášíme veškerým kořením, přidáme nastrouhaný čerstvý zázvor a chvíli restujeme, než se koření rozvoní. Do hrnce přidáme veškerou ostatní zeleninu a zalijeme vývarem. Podusíme tak, aby zelenina byla na skus, ne rozvařená. Curry ochutnáme a doplníme o více koření, med, citronovou šťávu a podle potřeby ještě dosolíme a dopepříme. Nakonec curry zahustíme zakysanou smetanou, provaříme a máme hotovo.
Výborné curry s květákem a cuketou podáváme s oblíbenou přílohou, za nás je ideální rýže nebo kuskus.
(doba přípravy 60 min)
Dýňové kari s cizrnou krok za krokem
Podzim je za dveřmi a spolu s ním i dýňová sezóna. Pojďme si tentokrát připravit dýni trochu netradičně - na kari spolu se stále oblíbenější cizrnou.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena