Pokud jako přílohu zvolíme hnědou (natural) basmati rýži, dáme ji vařit jako první, protože se vaří o něco déle než rýže bílá (cca 25 - 30 minut). Nezapomínejme ji však průběžně kontrolovat.
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky a smícháme v míse se lžící roztátého kokosového oleje. Přidáme lžičku soli, barevného pepře, kurkumy a řádně promícháme.
Na rozpálenou pánev vysypeme nakořeněné kuřecí kousky a krátce smažíme do zatáhnutí masa. Poté maso vyndáme stranou na později a ponecháme si směs oleje a koření z pánve. Tu přelijeme do vedlejšího hrnce a přidáme do ní ještě jednu lžíci kokosového oleje.
Oloupeme nebo oškrábeme středně uzrálé mango, příliš tvrdé by mohlo být ještě dost kyselé. Mango nakrájíme na malé kousky, ty pak krátce osmažíme v hrnci s připravenou směsí oleje a koření. Přilijeme smetanu na vaření (klasickou nebo sojovou) a lžičku medu. Poté přisypeme lžičku kurkumy, kari a sušené bazalky. Dobře promícháme a krátce povaříme.
Dále směs rozmixujeme ponorným mixérem. Nemusíme úplně dohladka, drobné kousky manga nevadí. Do rozmixované mangové curry omáčky vsypeme kuřecí kousky a pokud máme rádi sýrovou chuť, přidáme strouhaný parmazán. Vše ještě naposledy krátce povaříme.
Mangovou curry omáčku s kuřecími kousky servírujeme s uvařenou hnědou basmati rýží, navrch můžeme ozdobit lístky čerstvé bazalky.