Přírodní vepřová roláda z libového bůčku plněná krůtím masem. Pokrm podáváme s bramborem nebo bramborovými knedlíky a špenátem.
1500 g | vepřový bok |
150 g | anglická slanina (plátky) |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
vývar | |
hladká mouka | |
1 hrst | čerstvá petrželka |
podle chuti | |
sůl | |
hořčice | |
drcený kmín | |
mletý černý pepř | |
náplň | |
2 ks | vejce |
3 lžíce | solamyl |
3 lžíce | nastrouhaná houska |
450 g | krůtí maso |
Nejdříve si připravíme náplň. Krůtí maso (stehna nebo prsa) omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a v robotu rozmělníme na kaši. Vmícháme vejce, solamyl a strouhanou housku. Směs ochutíme solí, pepřem a mletým kmínem. Nakonec vmícháme usekanou petrželku a náplň necháme v chladu rozležet. Pro přípravu receptu je velmi důležitý výběr masa. Budeme potřebovat nízký libový bůček bez kostí. Maso očistíme od kůže a větších částí tuku, které nevyhazujeme. Plát masa rozklepeme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny, na kterou naneseme nádivku. Svineme do rolády, spojíme jehlami nebo párátky a pevně omotáme potravinářským provázkem. Povrch rolády osolíme a opepříme. V pekáči necháme rozškvařit tučné odřezky z bůčku s olejem, na kterém roládu ze všech stran prudce opečeme. Domácí plněný bůček podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna pečeme v troubě při 200 °C za občasného polévání vlastní šťávou doměkka. Hotovou plněnou roládu vyjmeme, zbavíme jehel, provázků a uchováme na teple. Z výpeku odstraníme tučné části a přebytečný tuk odebereme. Šťávu lehce zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Domácí plněný bůček nakrájíme na plátky a podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem. Šťávu můžeme podávat zvlášť v omáčníku. Velice chutným doplňkem k tomuto pokrmu je dušený smetanový špenát.
Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?
Vepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena