Bešamelová omáčka

Základní omáčka, která se vám bude hodit ke spoustě pokrmů. A také se dá velice rychle změnit v jinou omáčku.


2.91777x
25 min
8×

Postup přípravy

Mouku si prosejeme stranou. Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit. Měla by však zůstat světlá, takže pozor na to. Pak do jíšky po částech přiléváme mléko a metlou rozšleháváme dohladka, pozor na žmolky. Omáčku vaříme asi 20 minut, než zhoustne. Pak ji ochutíme solí a nastrouháme do ní podle chuti trochu muškátového oříšku. Foto: Shutterstock.com


Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky


Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.


Budete


Studené omáčky k chuťovkám: Začněte základní majonézou a kombinujte


Zkuste si připravit některou ze studených omáček, které lze všestranně kombinovat. Začneme receptem na základní majonézu.


Studené

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bešamelová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Francouzská