Bešamelová omáčka

Základní omáčka, která se vám bude hodit ke spoustě pokrmů. A také se dá velice rychle změnit v jinou omáčku.


2.91777x
25 min
8×

Postup přípravy

Mouku si prosejeme stranou.

Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit. Měla by však zůstat světlá, takže pozor na to.

Pak do jíšky po částech přiléváme mléko a metlou rozšleháváme dohladka, pozor na žmolky.

Omáčku vaříme asi 20 minut, než zhoustne. Pak ji ochutíme solí a nastrouháme do ní podle chuti trochu muškátového oříšku.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bešamelová omáčka

Zpět na recept