
Rebarbora, nenápadná jarní zelenina s všestranným využitím. Chuť mladých a křehkých řapíků z rebarbory sice kromě kyselosti není příliš výrazná, ale kombinace se správným kořením a surovinami, se kterými jí to sluší, udělá zázraky. Vrhněte se na pečení rebarborových koláčů, kandování a přípravu marmelády.
A jak rebarboru jíst? Rozhodně až po tepelné úpravě. Rebarbora je sama o sobě nakyslá, platí, že pokud ji před dalším zpracováním spaříme a vodu s obsahem kyseliny šťavelové slijeme, snížíme tak její kyselost. Při dalším postupu, kdy rebarboru užijeme k pečení moučníků či přípravě ovocného džemu, nám pak bude stačit o něco méně cukru.
-> Rebarbora naslano: překvapivé recepty, které musíte ochutnat!
-> Spojení chutí, které vás bude bavit: Upečte křehký rebarborový koláč s třešněmi
Víkendové pečení: Rebarborový závin krok za krokem
Vyzkoušejte přípravu závinu s touto zdravou surovinou - rebarborou. Recept je z jednoduchého těsta bez kvasnic.

Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou krok za krokem
Rebarbora a jahody si spolu skvěle rozumí. V tomto čistě rostlinném receptu si je připravíme v podobě drobenkového koláče s vanilkovou náplní.

Recept na rebarborový koláč s tvarohem krok za krokem
Recept na neobyčejný koláč z rebarbory, který nejen dobře vypadá, ale také chutná. Za jeho výjimečnost může náplň z tvarohu, Lučiny a vanilky.

Veganský rebarborový koláč se sněhem krok za krokem
Recept na vynikající veganský rebarborový koláč s nádechem pomerančů a sněhovou čepicí. Naučíme vás ho krok za krokem.

Spojení chutí, které vás bude bavit: Upečte křehký rebarborový koláč s třešněmi
Recept na křehký koláč se sezónním ovocem, který vás naučíme opět krok za krokem.

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem
Jemný, křehký a chuťově na jedničku! Koláč z rebarbory, který se rozplývá na jazyku. Je trochu náročnější na přípravu, ale podle fotonávodu vám celé pečení usnadníme.

Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena