
Nejlepší recept na masové koule v rajské omáčce, které jsou šťavnaté, drží tvar a chutnají celé rodině? Máme. Je lepší je smažit, péct nebo vařit? Vše se dovíte v článku.
Masové koule v rajčatové omáčce můžeme připravit v podstatě z jakéhokoliv mletého masa – nejlepší jsou z klasické směsi hovězího a vepřového, případně čistě hovězí nebo i mleté krůtí pro odlehčenou variantu. Skvělé jsou však i z libového vepřového masa.
-> Jak na mleté maso: Se kterým kořením nešlápnete vedle a které bylinky použít
Do základní směsi obvykle kromě masa také vajíčko, nadrobno nakrájená cibule, prolisovaný česnek, nasekaná petrželka, sůl, pepř a strouhanka nebo namočené pečivo pro lepší strukturu.
Někdo koule vaří přímo v rajčatové omáčce stejně jako italské polpette, jinde preferují maso nejprve opéct na troše tuku nebo upéct. Získají tak opečenou kůrčičku a budou mít víc chuti
Rajčatovou omáčku připravíme z rajčatového pyré nebo loupaných rajčat, cibule, česneku, olivového oleje i trochy zeleninového vývaru a bylinek - tymián, rozmarýn, oregano, petrželka.
Masové koule se skvěle i do dalších omáček, jako jsou papriková, smetanová nebo svíčková. Servírovat je můžeme s těstovinami, knedlíky, bramborami nebo čerstvým chlebem.
-> Děti je zbožňují, dospělí také! Špagety s rajčatovou omáčkou po každé jinak
Na přípravu masových kuliček v rajčatové omáčce budeme potřebovat:





Vše společně důkladně promícháme v kompaktní směs.

Dáme si rozehřát troubu na 175 °C. Ze směsi tvoříme větší kuličky a skládáme je na plech vyložený pečícím papírem.



Mezitím si uvaříme špagety podle návodu na obalu. Špagety slijeme a ihned podáváme s připravenou omáčkou a masovými koulemi.

Recepty, které by vám neměly ujít:
Masové koule se smetanovou omáčkou
Smažené masové koule plněné mozzarellou
V čem spočívá dokonalost italských omáček aneb Proč nevylévat vodu z vařených těstovin?
Voda z vařených těstovin je běžnou surovinou, kterou italští kuchaři používají při vaření. Těstoviny a omáčky jsou díky ní hladké a krémové - obsahuje totiž škrob, který zahušťuje, emulguje a spojuje chutě. Jak vodu z vařených těstovin využít a kam ji přidávat?
Děti je zbožňují, dospělí také! Špagety s rajčatovou omáčkou po každé jinak
Mlsné jazýčky dětí umí být pěkné vybíravé! A maminky musí neustále vymýšlet, co dětem uvařit. Ovšem špagety, to je trefa do černého. Přinášíme vám skvělé recepty na špagety s "červenou omáčkou" a pokaždé trochu jinak.
Autor:redakce




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena