Pečené masové koule

Recept na pečené koule ze směsi mletého masa, cibule, ančoviček a brambor.


4.330x
60 min
4×

Ingredience

2 ksvejce
5-6 lžicsolamyl
1 kscibule
4 ksančovičky
150 mlzakysaná smetana
250 gmleté hovězí maso
250 gmleté vepřové maso
50 gstrouhaný sýr ementálského typu
200 gvařené bambory

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Ve slupce uvařené vychladlé brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Okapané ančovičky a oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Ve větší míse rozetřeme nastrouhané brambory s nasekanými ančovičkami a cibulí. Postupně vmícháme obě mletá masa, sýr, vejce, solamyl a zakysanou smetanu. Směs řádně prohněteme, podle chuti osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut v chladu rozležet. Troubu předehřejeme na 190 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Z masové směsi tvoříme pomocí namočené polévkové lžíce koule, které klademe na plech a pečeme přibližně 25 minut. Pečené masové koule podáváme s nejrůznějšími teplými omáčkami podle vlastní chuti. Nejlépe chutnají s Rozmarýnovou omáčkou nebo jen s kečupem či tatarkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a čerstvá zelenina.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené masové koule

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena