Rozmarýnová omáčka

Recept na výbornou rozmarýnovou omáčku s vínem a smetanou.


4.721x
45 min
1×

Postup přípravy

Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku. Lístky rozmarýnu otrháme a jemně usekáme.

Smetanu spolu se 100 ml vývaru přivedeme k varu. Potom vmícháme připravenou jíšku a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Do omáčky přilijeme víno, zbývající vývar a rozšlehané žloutky. Za stálého míchání opět přivedeme k varu, přidáme usekaný rozmarýn, sůl a pepř. Krátce povaříme a dochutíme citronovou šťávou.

Rozmarýnovou omáčku podáváme zejména k bílým pečeným nebo dušeným masům. Výborně chutná i k masům připravovaným na česneku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozmarýnová omáčka

Zpět na recept