Rozmarýnová omáčka

Recept na výbornou rozmarýnovou omáčku s vínem a smetanou.


4.721x
45 min
1×

Ingredience

1 lžícemáslo
2 ksžloutek
1-2 větvičkyrozmarýn
1 lžícehladká mouka
1 lžícecitronová šťáva
150 mlzeleninový vývar
200 mlsladká smetana
100 mlbílé suché víno

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku. Lístky rozmarýnu otrháme a jemně usekáme. Smetanu spolu se 100 ml vývaru přivedeme k varu. Potom vmícháme připravenou jíšku a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Do omáčky přilijeme víno, zbývající vývar a rozšlehané žloutky. Za stálého míchání opět přivedeme k varu, přidáme usekaný rozmarýn, sůl a pepř. Krátce povaříme a dochutíme citronovou šťávou. Rozmarýnovou omáčku podáváme zejména k bílým pečeným nebo dušeným masům. Výborně chutná i k masům připravovaným na česneku.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rozmarýnová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena