Grissini s rozmarýnem

Rychlé, voňavé a křupavé, takové jsou slané tyčinky, které pocházejí původem z Itálie, ale oblíbené jsou po celém světě. Recept není nijak složitý a k vínu je ocení opravdu každý.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s lžící mouky a necháme asi 20 minut stát. Přidáme zbytek surovin, rozmarýn samozřejmě nejdříve najemno nasekáme, a vymísíme měkké a hladké těsto, které necháme asi hodinku kynout. Poté těsto propracujeme a na vále rozválíme do obdélníku. Rádýlkem na pizzu nebo nožem nakrájíme asi 1 cm široké proužky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a uložíme jeden proužek vedle druhého. Nemusíme nechávat větší rozestupy.

Grissini s rozmarýnem na plechu postříkáme vodou z rozprašovače a vložíme do trouby předehřáté na 200°C, po 5 minutách teplotu snížíme a dopékáme dozlatova asi 15 - 20 minut. 

Grissini s rozmarýnem podáváme podle chuti, skvělé jsou třeba k vínu. 

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

Recept je sice trochu časově náročnější, ale odměnou nám bude výborné italské pečivo, které nejlépe chutná potřené olivovým olejem s čerstvými bylinkami.

Recept

Top recepty na víkendové grilování podle naší redakce

Konečně nás čeká slunný víkend! Pokud hledáte inspiraci, co všechno se dá hodit na gril, máme pro vás fajn tipy a originální recepty.

Top

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grissini s rozmarýnem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena