Rychlé, voňavé a křupavé, takové jsou slané tyčinky, které pocházejí původem z Itálie, ale oblíbené jsou po celém světě. Recept není nijak složitý a k vínu je ocení opravdu každý.
200 g | hladká mouka |
100 g | voda |
25 g | olivový olej extra virgin |
1 lžička | sůl |
8 g | čerstvé droždí |
1 lžíce | čerstvý rozmarýn |
Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s lžící mouky a necháme asi 20 minut stát. Přidáme zbytek surovin, rozmarýn samozřejmě nejdříve najemno nasekáme, a vymísíme měkké a hladké těsto, které necháme asi hodinku kynout. Poté těsto propracujeme a na vále rozválíme do obdélníku. Rádýlkem na pizzu nebo nožem nakrájíme asi 1 cm široké proužky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a uložíme jeden proužek vedle druhého. Nemusíme nechávat větší rozestupy.
Grissini s rozmarýnem na plechu postříkáme vodou z rozprašovače a vložíme do trouby předehřáté na 200°C, po 5 minutách teplotu snížíme a dopékáme dozlatova asi 15 - 20 minut.
Grissini s rozmarýnem podáváme podle chuti, skvělé jsou třeba k vínu.
Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem
Recept je sice trochu časově náročnější, ale odměnou nám bude výborné italské pečivo, které nejlépe chutná potřené olivovým olejem s čerstvými bylinkami.
Top recepty na víkendové grilování podle naší redakce
Konečně nás čeká slunný víkend! Pokud hledáte inspiraci, co všechno se dá hodit na gril, máme pro vás fajn tipy a originální recepty.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena