Slané přílohové bulky

Vyzkoušejte recept na velmi jemné bílé slané pečivo z kynutého těsta s chutí česneku a petrželky.


5.02x
160 min

Postup přípravy

Do mísy rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a za stálého míchání rozpustíme. Pak přidáme vlažné mléko, rozšlehané vejce a vše postupně zahustíme prosátou moukou. Následně do směsi důkladně zapracujeme změklé máslo, sůl, sušený česnek a nasekanou petrželovou nať. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké, lesklé a táhlé řidší těsto, které zakryjeme folií a necháme asi 90 minut kynout. Práce s tímto těstem je poněkud náročnější na trpělivost, ale určitě se vyplatí.

Vyběhnuté těsto na pomoučněném vále zlehka prohněteme a rozdělíme na 12 dílků, ze kterých vyválíme tenké pruhy velké asi 5 x 10 cm. Každý pruh svineme do ruliček, které klademe vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 30 minut kynout.

Nakynuté slané bulky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut dozlatova.

Vychladlé slané bulky podáváme jako přílohu k zeleninovým salátům, pečenému masu, nejrůznějším polévkám, paštikám, pomazánkám apod. Dobré jsou i jen tak na chuť.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slané přílohové bulky

Zpět na recept