Slané přílohové bulky

Vyzkoušejte recept na velmi jemné bílé slané pečivo z kynutého těsta s chutí česneku a petrželky.


5.03x
160 min

Ingredience

1 lžícecukr
1 lžičkasůl
1 ksvejce
3 lžícemáslo
125 mlmléko
250 ghladká mouka
1-2 lžícečerstvá petrželka
0.5 lžičkysušený česnek
0.5 kostkyčerstvé droždí

na potření

1 ksvejce

Postup přípravy

Do mísy rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a za stálého míchání rozpustíme. Pak přidáme vlažné mléko, rozšlehané vejce a vše postupně zahustíme prosátou moukou. Následně do směsi důkladně zapracujeme změklé máslo, sůl, sušený česnek a nasekanou petrželovou nať. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké, lesklé a táhlé řidší těsto, které zakryjeme folií a necháme asi 90 minut kynout. Práce s tímto těstem je poněkud náročnější na trpělivost, ale určitě se vyplatí. Vyběhnuté těsto na pomoučněném vále zlehka prohněteme a rozdělíme na 12 dílků, ze kterých vyválíme tenké pruhy velké asi 5 x 10 cm. Každý pruh svineme do ruliček, které klademe vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 30 minut kynout. Nakynuté slané bulky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut dozlatova. Vychladlé slané bulky podáváme jako přílohu k zeleninovým salátům, pečenému masu, nejrůznějším polévkám, paštikám, pomazánkám apod. Dobré jsou i jen tak na chuť.

Milujete pečivo? Výběr redakce nejlépe hodnocených receptů na domácí rohlíky a housky

Recepty na krásně křupavé a nadýchané domácí pečivo, které povýší každou snídani či svačinu na vyšší příčku.

Pečivo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slané přílohové bulky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena