Recept na opravdu skvělé slané tyčinky, které jsou během chvilky pryč!
3-4 stroužky | česnek |
250 g | máslo |
1 ks | žloutek |
1 balíček | prášek do pečiva |
500 g | hladká mouka |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
250 g | uzený sýr |
2 lžičky | grilovací koření se solí |
na potření | |
---|---|
vejce | |
na ozdobu | |
celý kmín | |
semínka |
Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme grilovací koření, žloutek, nakrájené změklé máslo a prolisovaný česnek. K připraveným surovinám přidáme najemno nastrouhaný uzený sýr a postupně přiléváme smetanu. Těsto zpracováváme rukou, kuchyňský robot nám práci usnadní. Když máme těsto dobře zpracované a hladké, vyválíme ho na desce na 3 mm tenký plát. Těsto nemusíme podsypávat moukou, nelepí se. Aby se nám nelepilo ani na váleček, rozválíme jej přes mikrotenový sáček. Těsto rozkrájíme rádýlkem na tyčinky, podebereme nožem a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Silvestrovské tyčinky na plechu potřeme rozšlehaným vejcem. Podle chuti posypeme celým kmínem, nejrůznějšími semínky či hrubou solí. Připravené tyčinky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova. Silvestrovské slané tyčinky podáváme jako slanou chuťovku k pivu či vínu. Jsou křehké a chuťově opravdu výborné!
Silvestrovské pohoštění - sůloví krok za krokem
Jak název napovídá, protikladem k sladkému cukroví je právě recept na sůloví, tedy slanou variantu. Skvěle se hodí například na doplnění občerstvení na Silvestra.
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.