
Vlašské ořechy jsou bohatým zdrojem bílkovin, zdravých tuků, vitamínů a minerálních látek. Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. A pečení s nimi je radost! Ať se pustíte do bábovky, řezů nebo štrúdlu, vždy si dobře pochutnáte.
Nadýchaná jablečná bábovka s ořechy

Rychlá buchta s jablky a ořechy



Ořechový dort s kávovým krémem

Pusťte vlašáky do kuchyně. Jsou zdravé a skvělé v náplních, pečivu, salátech i omáčkách
Vlašské ořechy nejsou jen obyčejnou surovinou. V kuchyni s nimi můžete kouzlit! Jak s nimi pracovat, kam je přidat, k čemu se hodí a jak je přirozeně zařadit do běžného jídelníčku?
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
Kupované lístkové (listové) těsto si většinou vybíráme chlazené nebo mražené, k dostání jsou i již připravené tenké pláty. Ale proč si život stále jenom ulehčovat? Zkuste si těsto připravit doma a poznejte ten rozdíl.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena