Chcete si užít skvělou grilovačku v přírodě se svými přáteli, ale nemáte gril? Žádný problém! Redakce Vaření.cz vytvořila pro vás přehlednou mapu s více než padesáti veřejných grilovacích míst po celé republice.
Řekněme si na rovinu, když si někdo dá práci a připraví oslavu či posezení se vší parádou, je na co koukat, je co jíst a také co pít. Tipy, jak na to, se s přicházející sezónou budou hodit.
Kdo z nás by se netěšil na maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?
Víte, jak grilovat drůbež, vepřové a hovězí maso? Nebo máte raději telecí či skopové? Dnes se dozvíte, jak je možné tyto druhy masa na grilu správně připravit, aby bylo správně propečené a zachovalo si šťavnatost.
Oblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem.
Snadná, rychlá a finančně nenáročná polévka, kterou zvládne každý. Přitom je moc dobrá a v sychravých dnech a zahřátí přijde jistě vhod! Dnes vás ji naučíme krok za krokem.
Extrémně teplé počasí posledních dní nám dávalo naději, že je zima nekompromisně za námi. Avšak sychravé dny, které nás čekají, tomu neodpovídají. Možná i vy cítíte, že na odlehčenou kuchyni, zeleninu, saláty a celkově zdravější jídelníček je ještě čas. Tělo se stále potřebuje zahřát - vydatnou polévkou, zlatavou pečínkou nebo poctivým gulášem.
Jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Zkoušeli jste někdy tuto košťálovou zeleninu zkombinovat s masem? Budete překvapeni, jak takové kuřecí, vepřové a dokonce i rybí maso právě kedlubna doplní. Vybrali jsme pro vás 5 výborných receptů, které doporučujeme vyzkoušet ke všednímu, ale klidně i k nedělnímu obědu.
Párek v rohlíku je náš typický pokrm z oblasti rychlého občerstvení, známe ho všichni, ale ne všichni víme o jeho původu. Jak vlastně vznikl český párek v rohlíku? Kdo ho tu zavedl a proč? Někteří jej mylně považují za počeštělou verzi amerického hot-dogu, na to lze však říct jen jediné – všechno je jinak!
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
Grilování a opékání špekáčků na ohni k jaru a létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
Grilování je jako alchymie. Spojujeme různé ingredience, techniky a teploty, abychom vytvořili něco úžasného. Stejně jako alchymisté u toho zkoumáme tajemství ohně, experimentujeme s kořeněním a marinádami, a sledujeme, jak se suroviny proměňují v něco výjimečného. Každý kousek masa nebo zeleniny je jako kouzelná přísada do našeho grilovaného mistrovského díla. A nakonec, stejně jako alchymisté hledají zlatý elixír, i my hledáme ten perfektní grilovaný pokrm, který nás přenese do nebeského kulinářského ráje.
Myslíte si, že umíte udělat dobrý šťavnatý steak? Možná, že fígle, které vám ukáže Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, vás překvapí.
Komu by se chtělo dlouze vařit, když se za okny objevuje první jarní sluníčko. Proto si dnes připravíme velmi rychlý hlavní chod - kuřecí maso na řecký způsob. Skvěle ochucené kuřecí nudličky napichujeme na špejle a pečeme v troubě.
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří. A jak chutná!
Máme před sebou víkend s letními teplotami. A to si žádá pořádnou grilovačku! Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Lasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.
Opět jsou tady teplé dny, ke kterým neodmyslitelně patří grilování na otevřeném ohni. Jak na to?
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena