Sladká jídla a především sladké moučníky, podávané po hlavním chodu, má jistě rád mnohý z nás. Někdo si pochutná na třeném těstu, někdo raději lehké a méně sladké moučníky a někdo si libuje už jen při pomyšlení na těsto kynuté.
Sladká jídla a především sladké moučníky podávané po hlavním chodu, má mnoho z nás rádo. Někdo si pochutná na třeném těstu, někdo raději lehké a méně sladké moučníky a někdo si libuje už jen při pomyšlení na těsto kynuté. A právě o něm si dnes trochu povíme.
-> Sladké kynuté těsto na koláče, buchty, mazanec i loupáky: Jak ho připravit, aby bylo vláčné?
-> Aby kynuté buchty byly ještě vláčnější
Do kynutého těsta přidáváme pro zvýraznění chuti nebo pro zjemnění chuti např. citronovou nebo pomerančovou kůru, vanilku, muškátový květ nebo oříšek, rozinky případně další přísady.
-> Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?
Pokud chceme kynuté těsto opravdu vláčné, můžeme do něj vmíchat nastrouhané brambory. Ty však musí být uvařené ve slupce a vychladlé, a dáme méně vajec a tuku. Těsto si připravíme tužší, kynutím opět zřídne. Pro lepší příchuť a lepší spojení přísad přidáváme trochu bramborové moučky.
Skořicový věnec s vlašskými ořechy krok za krokem
Vypadá složitě, ale je jednoduchý a stačí pár surovin. Navíc potěší i příznivce veganského pečení. Krok za krokem vám ukážeme, jak připravit tuto sladkou dobrotu.
Jemná šlehačková vánočka krok za krokem
Dnes si připravíme tradiční vánočku, ovšem vyladěnou tak, aby se rozplývala na jazyku, byla jemná, nadýchaná a vláčná. V medové krustě s křupavými mandlovými lupínky. Zapletená je ze 6 pramenů, tím bude krásně utažená a nebude se nikde rozjíždět.
Veganské Vánoce: Vánočka krok za krokem
Tradiční vánočka v netradičním provedení. Jedná se totiž o veganskou alternativu vánočky. Pojďte si ji s námi zkusit upéct krok za krokem.