Tradiční vánočka v netradičním provedení. Jedná se totiž o veganskou alternativu vánočky. Pojďte si ji s námi zkusit upéct krok za krokem.
Na vánočku si připravíme 270 g hladké mouky, 230 g polohrubé mouky, 70 g rozpuštěného másla, 70 g třtinového cukru, 20 g vanilkového cukru, 30 g rozinek namočených v rumu, mandle, 250 ml kokosového mléka, špetku soli a balení sušeného droždí. Na potření použijeme 2 lžíce kokosového mléka a 1 lžíci javorového sirupu.
Vánočku, tradiční vánoční pečivo, má rád snad každý z nás. Zkušení mistři pekaři dovedou umně splétat spodní patro i ze šesti (devíti) pramenů. Já vám nastíním tajemství pletení ze tří, ale hlavně ze čtyř pramenů.
Pečeme vánočku: 6 nejlepších receptů na pečivo našich babiček
Na Štědrý den se má držet půst. Výjimku může tvořit vánočka, která se s mlékem nebo bílou kávou podává ke snídani. Také si vždy při pečení vánočky vzpomenete na dětství? A pamatujete si ty nejlepší a zaručené rodinné recepty?
autor Jitka Langeová
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena