Kynuté lívance od babičky

Výborné kynuté lívance s náplněmi podle chuti. Osvědčený rodinný recept od babičky.


4.544x
60 min
1×

Postup přípravy

Droždí rozmícháme se lžící cukru a troškou mouky do tekuté formy, přidáme část ohřátého mléka (asi 0,5 hrnku) a necháme kynout v teple. Mléko nesmí být moc studené, ale ani teplé, jinak kvásek nevykyne.

Po vykynutí si v jiné míse umícháme hladkou mouku, zbytek ohřátého mléka, mouku, špetku soli, vejce, nastrouhanou citronovou kůru a vykynutý kvásek. Poté těsto zakryjeme a necháme asi půl hodiny kynout.

Na olejem vymazaném lívanečníku pečeme lívance dozlatova.

Kynuté lívance od babičky podáváme podle chuti s různými náplněmi a ozdobené třeba šlehačkou nebo tvarohem.
user-icon

autor Kelidna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté lívance od babičky

Zpět na recept