Plněné copy

Pokud už vás omrzelo péct tradiční kynuté koláče či buchty, zkuste tento cop. Určitě nezklame.


4.417x
75 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
1 ksžloutek
250 mlmléko
100 gcukr krupice
150 gHera
500 ghladká mouka
citronová kůra
0.3 balíčkučerstvé kvasnice

na potření

vejce

náplň

rum
skořice
500 mlmléko
2 hrstěperník na strouhání
100 gcukr moučka
250 gmletý mák

Postup přípravy

Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí - mléko, heru, žloutek, mouku, citronovou kůru zamícháme do mouky, sůl dáme do rohu (nesmí se dostat ke kvasnicím) na mouku rozprášíme cukr a rozdrobíme kvasnice. Zapneme program těsto a necháme dojít do konce. Většinou nechám kynout ještě další půlhodinu, ale není nutné. Mezitím si připravíme náplň. Mák nasypeme do vařícího se mléka a udusíme, stále mícháme. Po zhoustnutí odstavíme z plotýnky a přidáme cukr, perník a popřípadě skořici či rum. Mák mi nezbyl na všechny copy, tak jsem dala povidla. Těsto rozdělíme na polovinu a ještě na tři díly. Každý díl rozválíme, namažeme náplní a srolujeme jako roládu. Z takovýchto tří cípů zapleteme cop. Nakonec budeme mít 2 velké copy, které necháme na plechu asi tak 30 minut kynout. Copy pomažeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme na 170 °C dozlatova. Pro jistotu zkontrolujeme ještě špejlí.
user-icon

autor Boubelinda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněné copy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena