Rychlé kynuté koláčky

Rychlé kynuté koláčky nejsou tak dokonalé jako pravé pouťové či svatební. S kávou ale chutnají také výtečně.


4.950x
90 min
6×

Postup přípravy

Máslo vyndáme předem z lednice a necháme na teplém změknout.

Mouku prosejeme se solí do hlubší mísy. Doprostřed mouky uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí a nasypeme cukr. Zalijeme trochou vlažného mléka a necháme kvásek vykynout.Přidáme změklé máslo, žloutky a podle potřeby zbytek vlahého mléka. Vypracujeme hladké vláčné těsto.

Kuchyňský vál poprášíme hladkou moukou a z vypracovaného těsta hned vyválíme slabý plát. Rozkrájíme ho na malé čtverečky o velikosti asi 6x6 centimetrů. Doprostřed každého čtverečku dáme půl lžičky libovolné náplně. Krajní růžky čtverečku přehneme ke středu a spojíme je k sobě.

Plech vymažeme tukem, nebo ho opatříme pečícím papírem a narovnáme na něj připravené koláčky. Koláčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut dorůžova. Upečené koláčky posypeme vanilkovým moučkovým cukrem.

Rychlé kynuté koláčky podáváme ke kávě a k čaji, můžeme je připravit i ke slavnostním příležitostem.

Náplně připravíme podle receptu Povidlová nádivka na koláč a
Tvarohová nádivka na koláče.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé kynuté koláčky

Zpět na recept