Tvarohová nádivka na koláče

Tvarohovou nádivku můžeme použít na kynuté i lité koláče, nebo na plnění listových šátečků a sladkých závinů.


4.550x
15 min
9×

Postup přípravy

Žloutek oddělíme od bílku.

Máslo utřeme se žloutkem do pěny, přidáme vanilkový a moučkový cukr, tvaroh a mléko. Ke směsi přistrouháme kůru z jedné poloviny citronu a důkladně promícháme, nebo ručním šlehačem ušleháme.

Z bílku ušleháme tuhý sníh a ten zlehka vmícháme do tvarohu.

Tvaroh můžeme vylepšit ještě hrstkou rozinek, ale není podmínkou. Pokud bychom tvaroh nanášeli na koláč cukrářským pytlíkem s ozdobnou špičkou, tak rozinky do tvarohu nedáváme. Rozinky by kovovou špičku ucpávaly.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohová nádivka na koláče

Zpět na recept