
Když potřebujeme rychlou a sytou večeři, jsou tu vždycky brambory. Co takhle sáhnout po receptu na bramborové placky s uzeným tofu a šťavnatým červeným zelím? V našem postupu krok za krokem ukážeme, jak tuhle dobrotu připravit.
Bramborové placky můžou mít spoustu podob a chutí. Když tedy máme po ruce brambory, nic nám nebrání vyčarovat večeři raz dva. Použít na ně můžeme syrové i vařené či šťouchané brambory.
Ve všech případech jsou nejlepší brambory vyrného typu C nebo B. Placky smažíme na pánvi nebo pečeme na plechu v troubě.
-> Nedocenitelné brambory: Co všechno z nich můžeme uvařit?
Bramborové placky si rozumějí právě s červeným zelím, pojďme si je připravit krok za krokem.
Na tento recept budeme potřebovat:

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na struhadle.

Přidáme polohrubou mouku, špetku soli a vypracujeme pevné těsto.

Z těsta vyválíme kuličky a válečkem vyválíme placky.

Placky opékáme na pánvi na sucho, poté je potíráme máslem.

V hrnci necháme zpěnit cibuli a poté přidáme červené zelí a dusíme doměkka.

Na závěr zelí dochutíme třtinovým cukrem, přidáme ocet, sůl a pepř a vše chvíli provaříme.

Uzené tofu nakrájíme na malé kostičky a smažíme na oleji dozlatova.

Hotové placky plníme červeným zelím a posypeme uzeným tofu.

Recepty, které by vám neměly ujít:
Dušené červené zelí s brusinkami
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena