Jemné bramborové placky s čerstvou pažitkou

Recept na bramborové placky s vůní čerstvé jarní pažitky, pochoutka pro každou příležitost.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přidáme vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, nasekanou pažitku a polohrubou mouku. Vypracujeme těsto, které rozválíme a obrácenou stranou sklenice nebo hrnku z něj vykrajujeme kolečka.


Na pánvi s rozpáleným olejem nebo sádlem je pak opékáme z obou stran dozlatova a ihned podáváme. Bramborové placky jsou skvělé se salátem, bramborovou polévkou i samotné. 


Tip na výborný oběd bez masa: Brokolicové placky s tofu krok za krokem


Rychlé a snadné veganské brokolicové placky s uzeným tofu. Jejich báječnou chutí budete překvapeni!


Tip


Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě


Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.


Bramboráky

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné bramborové placky s čerstvou pažitkou

Zpět na recept