Recept na bramborové placky s vůní čerstvé jarní pažitky, pochoutka pro každou příležitost.
těsto | |
---|---|
1 kg | brambora vařená ve slupce |
2 ks | vejce |
3 hrnky | polohrubá mouka |
na ozdobu | |
1 svazek | pažitka |
podle chuti | |
1 lžíce | sůl |
2 lžičky | mletý pepř |
4 stroužky | česnek |
podle potřeby | |
3 lžíce | sádlo |
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přidáme vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, nasekanou pažitku a polohrubou mouku. Vypracujeme těsto, které rozválíme a obrácenou stranou sklenice nebo hrnku z něj vykrajujeme kolečka.
Na pánvi s rozpáleným olejem nebo sádlem je pak opékáme z obou stran dozlatova a ihned podáváme. Bramborové placky jsou skvělé se salátem, bramborovou polévkou i samotné.
Tip na výborný oběd bez masa: Brokolicové placky s tofu krok za krokem
Rychlé a snadné veganské brokolicové placky s uzeným tofu. Jejich báječnou chutí budete překvapeni!
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena