Vaření.czReceptyJemné bramborové placky s čerstvou pažitkou

Jemné bramborové placky s čerstvou pažitkou

Recept na bramborové placky s vůní čerstvé jarní pažitky, pochoutka pro každou příležitost.


0.00x
45 min

Ingredience

těsto

1 kgbrambora vařená ve slupce
2 ksvejce
3 hrnkymouka polohrubá

na ozdobu

1 svazekpažitka

podle chuti

1 lžícesůl
2 lžičkypepř mletý
4 stroužkyčesnek

podle potřeby

3 lžícesádlo

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přidáme vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, nasekanou pažitku a polohrubou mouku. Vypracujeme těsto, které rozválíme a obrácenou stranou sklenice nebo hrnku z něj vykrajujeme kolečka.

Na pánvi s rozpáleným olejem nebo sádlem je pak opékáme z obou stran dozlatova a ihned podáváme. Bramborové placky jsou skvělé se salátem, bramborovou polévkou i samotné. 

Tip na výborný oběd bez masa: Brokolicové placky s tofu krok za krokem

Rychlé a snadné veganské brokolicové placky s uzeným tofu. Jejich báječnou chutí budete překvapeni!

Tip

Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě

Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.

Bramboráky

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné bramborové placky s čerstvou pažitkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Zkusit

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena